Gröna inslag på IJSM

Publicerat den 29 februari 2020 kl.16:10 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

931470 - Åhus Friidrott

Under dagarna två arrangerar Göteborgsklubbarna IJSM för 17-22 år i Friidrottenshus och det är nytt deltagarrekord med ca 900 starter. Åhus har en liten trupp på plats för att mäta krafterna mot resten av den svenska junioreliten.

Först ut för dagen var Cornelia Helgesson på 400m i F19. En förkyldning från skidsemestern satt kvar i kroppen och störde både kropp och knopp vilket resulterade i att hon inte sprang på normal nivå. Det kommer nya chanser Cornelia!

 

Hannah Hansson sprang 60m i K22 och gjorde det bra. 8,02s var bara två hundradelar från det personliga rekordet. Även om det åter igen var retligt nära den där drömgränsen sub 8s, så har Hannah hittat en helt ny nivå och jämnhet.

 

Truls Månsson skulle sprungit 1500m i P19. Hela 23st anmälda, måste vara deltagarrekord eller nära på!? Tyvärr så satte förkyldning, hosta och halsont stopp för en medverkan, men misströsta inte Truls, det kommer fler mästerskap även om det är surt just nu.

 

Vi vill även nämna att vår förra klubbkamrat Thea Löfman vann F17 vikt på hela 17,83m samt stötte 14,65m i kula och tog silver (personbästa i båda grenarna). Grattis Thea!

 

Imorgon har klubben en deltagare igång, Filippa Svensson som ska springa 60m häck i F17.

 

Vi önskar Filippa ett stort lycka till!

 

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer