Första USM-dagen i Norrköping avklarad

Publicerat den 22 augusti 2020 kl.20:52 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

Alla kastare för USM och JSM har samlat sig i Norrköping denna helg. Bara tänk er frukostportionerna denna lördag morgon då alla kastare laddade upp för dagen på stans alla hotell – det märktes att det var något stort på gång.

Först ut på morgonen från Åhus FIK var Gustav Karlström i diskus P15. Det fanns en nervös anspänning och första kastet hamnade i nätet. Men coach Halldor Larusson lyckade peppa fram lugn och kraft så i andra kastet slog Gustav till med ett nytt pers, 36.05 m. Nu krävdes det över 39 m i tredje försöket för att gå till final. Friskt vågat fick sig nätet ännu en diskus vilket medförde ett kryss och en 11 plats för Gustav. Bra vågat.

Direkt efter kom Lukas Lindbladhs första USM gren av tre i Norrköping, diskus även för honom, fast i P16. Inkasten såg både avslappande och långa ut vilket lovade gott. Ett första säkerhetskast för att inte sätta press på sig med ett inledande kryss landade tryggt över 30 m, men ökning krävdes för en finalplats. Nästa kast fick en obalans och inför sista kastet var fakta att det skulle krävas över 36 m för en finalplats. Lukas gjorde som Gustav gav allt, vilket blev ett långt bra kast runt 35 m-linjen, vilket hade varit ett pers om diskusen inte landat precis utanför sektorn. Bra vågat Lukas och en 12 plats.

En lunch gemensamt för alla innan Lukas andra gren för dagen startade. Nu var det dags för kula. Värmen och den långa dagen tog på krafterna så Lukas fick inte riktig till den fart i klippet för kulan ut över grusplanen så som han brukar. En fin 10:de plats i stentuff konkurrens blev det. Fint jobbat Lukas.

 

På söndag är det slägga som gäller för våra killar från Åhus FIK och då ansluter även Kajsa Andersson som i F19 ska kasta spjut. Lycka till alla tre.

 

//Kerstin & Halldor

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer