Efterlängtad tävlingshelg

Publicerat den 17 september 2023 kl.22:57 | Lila-gruppen, Mästerskap

1488575 1280 - Åhus Friidrott

Så var det åter dags för Götalandsmästerskapen. Denna gång i Trollhättan där många stora kändisar har börjat sin karriär, bland annat självaste Nils van der Poel är uppvuxen här. Måhända kanske han hade Peter Lemarc i sina lurar under sina pass som också är annan stor profil från metropolen. Tyvärr, men inte så konstigt denna tid på året så hade vi lite bortfall med sjukdomar men ungdomarna på plats var grymma och gjorde sitt bästa utifrån sina förutsättningar.

Första dagen började sedvanligt med inmarsch för de olika distrikten som fick gå ett varv runt banorna på Edsborgs IP som var tävlingsarenan för helgen.

Först ut var Anna Sällberg som kastade spjut. Anna fick inte riktigt tekniken att stämma och fick ett längsta kast på 22.66 m. Dock tog Anna revansch några timmar senare när hon kom på en fin andraplats i slägga med kastet 37.95 m.

 

Malte Håkansson, Fabian Olivestedt och Emrik Jalkhagen började också dagen med spjut. Fabian är relativt ny i friidrotten och har endast hållit på 1 år. Fabian hade tekniskt fina kast och stannade till slut på 23.22 m, här finns mer att ta av, var så säkra.

Malte lyckades redan i första kastet få till ett nytt personbästa med 43.75 m, ett resultat som han till slut kom på en snygg tredjeplats med. Malte körde även 60 m där han tog sig hela vägen till final och blev även här 3:a, nu på delad plats med tiden 9.71 sek.

Emrik Jalkhagen som tävlar i P 13 fick till bra spjutkast och landade till slut på 17.06 m vilket inte var långt från hans bästa resultat. Emrik tog sig även an den klassiska och tuffa distansen 1500 m, som också kallas löpningens blå band. Tyvärr hade Emrik varit sjuk i veckan vilket satt kvar lite i benen men han kämpade ändå in på tiden 6.12 min.

Både Alicia D och Molly Kamp har haft väldiga problem med sina fötter under sommaren med sårskador och stukningar där det t.o.m. var osäkert om tjejerna skulle kunna starta. Men med mycket kämparanda och vilja så körde bägge höjd där de gjorde fina prestationer. Alicia stannade på 1.39 m och var ytterst nära att klara 1.44 m. Molly tog sig över 1.44 m vilket även var utomhuspers för henne.

 

Vårt senaste tillskott i klubben är Olle Dalholm som tränar för fullt med oss men inte får tävla för Åhus FIK förrän i november månad. Olle hade siktet inställt på höjdhopp och trots benhinnebesvär blev det en snygg tredjeplats på nya perset 1.69 m där han var ytterst nära 1.72 m.

 

Andra dagen var flera av våra aktiva åter på plats. Först ut var tjejerna Alicia och Molly som sprang 80 m häck vilket de gjorde väldigt bra trots smärtor i fötterna från gårdagen som påverkade båda. Alicia hann även med att lite senare på eftermiddagen köra diskus där det blev ett nytt pers på 22.15 m.

 

Malte hoppade längdhopp men hade svårt med ansatsen i kastvindarna och fick det inte riktigt att stämma. En 6:e plats på 5.54 m var Malte inte nöjd med men tog revansch snabbt efteråt när han kom in som 3:a på 300 m med tiden 39.26 sek.

 

Emrik satsade hårt dag två och sprang 600 m, sega ben efter gårdagens lopp och kom ändå i mål på 2.09 m vilket är nära hans personbästa. Emrik avslutade dagen med diskus 17.71 m vilket är säsongsbästa.

 

Olle och Fabian hann med att köra en kastgren andra dagen där det var kula på schemat. Även där fina stötar från båda två där Fabian stannade på 8.55 m och Olle stötte 9.15 m

 

Axel Danarö äntrade också banorna på sin vana trogna distans 800 m. Axel hade förhoppning att hitta en bra rygg att hänga men lite sega ben efter sjukdom gjorde att Axel fick springa själv och kom i mål på 2.47 min.

 

Traditionsenligt så var sista gren för dagen mixedstafetten mellan distrikten. Malte fick äran att representera Skånelaget där det blev en andraplats och därmed också en silvermedalj för honom.

 

När alla resultaten till slut räknats ihop från bägge dagarna plus stafetten blev det totalt en häftig första plats för Skånelaget på Götalandsmästerskapen 2023!! We are the Champions!!

 

Sammanfattningsvis grymma prestationer av alla våra aktiva under hela helgen. Vi är stolta över er. Förhoppningsvis har också härliga minnen skapats och nya kompisar hittats både från klubbar i Skåne men kanske även från andra distrikt. Nu väntar välförtjänt vila för att ladda batterierna inför kommande träning-och tävlingssäsong.

 

//Coach Stoffe

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer