Åhus Indoor för barngrupperna

Publicerat den 03 februari 2024 kl.18:20 | Åhus Indoor, Barngrupper, Tävling

 

Gröna gruppen tävlade i Åhus Indoor

Från gröna gruppen var det hela 14 barn som var med och tävlade på Åhus Indoor.

Kul att så många ville vara med tycker vi tränare.

I flickor 13 år var det Alva Buonassisi, Linn Svensson och Malva Håkansson som tävlade.

 

Alva tävlade i samtliga grenar och överraskade stort i stavhopp där hon klarade flera höjder trots att hon bara har provat på att hoppa stav ett par gånger.

 

Malva tävlade i längd och 60 meter och kunde åka hem med två fina personbästan.

 

Linn tävlade i kula som var en av de sista grenarna på dagsprogrammet. Det blev alltså en lång dag för Linn, som väntade från tidig morgon på att få vara med i sin gren som dessutom blev senarelagd. Även Linn åkte till slut hem med ett fint PB.

 

I pojkar 13 år tävlade Malte Glantz, Vincent Olander och Carl Hallberg. Precis som tjejerna, som tävlade i 13 årsklassen, fyller killarna 12 i år och fick hårt motstånd från de lite äldre killarna som de tävlade mot.

 

Malte och Vincent tävlade i höjdhopp, och fick kanske inte riktigt till det lika bra som på träning, även om Malte gjorde fina försök på 118. Med lite mer träning så fixar ni det på tävling också killar! Malte sprang även 60 m och Vincent stötte kula med nya personbästan.

 

Carl sprang 60 m och 60 m häck, men var inte helt nöjd med sina resultat.

 

I 11 års klasserna tävlade Lova Orning, Katja Persson, Molly Lyberg Herdmo, Svea Jalkhagen Tribo, Linnea Göök, Alva Arvidsson, Annie Hallberg och David Höglind.

 

Då det inte publiceras någon resultatlista i 11 års klassen utan mer är en form av ”prova på tävling” där alla får medalj går vi inte närmare in på de aktivas resultat men konstaterar att alla kämpade hårt och gjorde jättefint ifrån sig.

 

Vad som gladde oss tränare mest denna dag var dock inte alla fina insatser och resultat. Roligast var att se den fina sammanhållning som börjar växa fram i gruppen. De aktiva tog så bra hand om varandra. De hejade, stöttade och tröstade varandra beroende på situation vilket var riktigt fint att se!

 

Turkos grupp var glada att ha 5 deltagare på hemmatävlingen Åhus Indoor

Moa Buonassisi som har en del tävligsvana, Siri Wedin som provat på att tävla på minispelen tidigare och Maja Lindén, Selma Nordin, och Eliot Olander som tävlade för allra första gången.

Det började nervöst framförallt bland tjejerna som inledde med 60 m häck, där häckarna var lite högre än de var vana vid. Men i slutet av dagen var alla nöjda och tyckte att det varit roligt.

 

Moa körde en femkamp med 60 m häck, Kula, 60 m, höjd och längd. Moa var mest nöjd med det ny person bästat i höjd hopp, men även 60 m häck var pers.

 

Maja gjorde fina resultat i sina tre grenar 60 m häck, 60 m och längd.

 

Siri var mest nöjd med höjd då hon hoppade högre än vad hon tidigare gjort på träning. Dessutom var hon stark och tog sig i mål på 60m häck efter ett fall på första häcken. Siri ställde också upp i 60 m och Kula.

 

För Selma blev de höga häckarna för mycket redan innan start, men hon tog nya tag och genomförde 60 m och längd med bravur.

 

Elliot körde en fin trekamp med 60 m, längd och kula.

 

Tränarna är glada att deltagarna från turkosgrupp var nöjda och tyckte det var rolig att tävla. Att det dessutom antydes att de var sugna på att åka på fler tävlingar var jätte roligt.”

 

Bilder från tävlingen

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer