Strålande insatser på Åhus Trail Run

Publicerat den 19 oktober 2024 kl.16:15 | Övrigt

3

Under lördagen arrangerade OK Pan som traditionen nu nästan kräver…Åhus Trail Run i Friseboda med omnejd och Grönsvart var på plats.

Enligt startlistorna var 623 löpare anmälda totalt i de olika klasserna 2.5 km, 6 km, 11 km och 17 km. Notabelt i sammanhanget är att många olika nationer var representerade vilket bl a vittnar om tävlingens goda rykte.

Väderförutsättningarna var nästintill optimala med + 13 grader, viss sol men dock sydostliga vindar. Påminde mer om vår än sista halvan av oktober. Om det var vädret eller ”den individuella talangen” som fällde avgörandet är svårt att spekulera i men Grönsvart gjorde en näst intill perfekt insats placeringsmässigt när det gäller det yngre gardet.

Löpcoach Emma H lotsade sina egna ”ättelägg” till två förstaplatser på 2.5 km – varianten enligt:

  • Carl Hallberg plats 1 bland killarna via 12.41 min
  • Annie Hallberg plats 1 bland tjejerna via 16.00 min

Emma som agerade ”hare” åt dotter Annie placerade sig taktiskt som nr 3.

På 6 – km – varianten hade vi två löpstarka killar på pallen vilket innebar att undertecknads profetior utföll väl enligt:

  • 1 – Svante Selin FK Göingarna 23.41 min
  • 2 – Arvid Jiwestam Åhus FIK 26.47 min
  • 3 – Mikel Månsson Åhus FIK 28.05 min

Detta visar att sommarens mästerskapsmedaljer var ingen engångsföreteelse och löpning på olika underlag och i olika miljöer är både lärorikt och stärkande för muskler, ledband och inte minst ”skalllen”.

Det är dock inte slut där utan även vår Ella Törnblom fick bestiga prispallen bland tjejerna med en andra plats som belöning. Gott kämpat Ella och tiden var 36.08 min som dessutom var en total plats 17. Dessutom fick mamma Malena ”på nöten”. Mycket glädjande var också Lexia Micilias insats som gav en något överraskande fjärdeplats via 37.37 min. Ta vara på din talang Lexia. Kvinnliga löptalanger behöver klubben.

Vi hade också ett antal veteraner på plats och de var sex till antalet med löpcoach Emma inräknad. På 6 – km – varianten fanns Lexias pappa Martin som landade några placeringar före dottern. Om han nynnade på Spencer Davis låt ”Keep on running” vet vi inte. Sjunga kan han ju!!

Även på 11 km hade vi deltagare i form av veteranlöptränare Ingrid Dreifaldt och maken Per Dreifaldt. Ingrid sprang på 1.23.15 tim medan Per tog en jättefin plats 20 med 1.02.13 tim.

Dagens längsta löpalternativ var 17 km och där fanns två grönsvarta ”långskubbare” i form av Erik Månsson -71 och Håkan Arkell -56. Erik gör ett stabilt lopp och placerar sig på 30:e plats med tiden 1.34.34 tim medan den något äldre Håkan upprepar sitt fina lopp från Bromöllamilen och avverkar sträckan på 1.37.25 tim vilket totalplats 46. Starkt!

Vi kan då sammanfatta med att konstatera av vi hade 12 grönsvarta löpare på plats. Jämnt fördelat sex ungdomar och sex veteraner vilket är ett strålande styrkebesked. Detta visar också att respektive löpcoach gör ett mycket bra jobb vilket också resultaten visar.

Ett extra tack till alla anhöriga som tar sitt ”fotouppdrag” på fullt allvar.

/Mats L

Tack till våra sponsorer
Aktuellt

Engagera dig i klubben!

För att fortsätta utveckla klubben behöver vi hjälp från fler personer som vill engagera sig. Läs mer om roller vi söker hjälp till och hur du kan hjälpa till!

Följ oss