Fjärde Castoramaomgången i hamn

Publicerat den 28 september 2024 kl.13:52 | Castorama

3

image00000013 - Åhus Friidrott

Under lördagen arrangerades den fjärde och troligen sista Castoramatävlingen i vår regi denna säsong och denna gång på Kristianstads Friidrottsarena.

De andra tre gångerna har det varit Söderhavsklimat men denna gång gjorde hösten sig påmind. Lite regn i början men sedan sol kombinerat med kraftiga vindar vilket ju inte är kastarnas önskeväder. Allt nog totalt sex tappra kastare var på plats varav fyra grönsvarta samt två veterangäster representerande Simrishamn och Lund.

Hemmaklubben representerades av Isak Hjelm som kastade för fjärde gången och fick en liten present med sig med totalpärs på 1872 p kombinerat med även ett i kula. Målet var i år 2000 p så Isak nådde inte riktig men med den energin fixas det garanterat nästa år. En av våra utvandrare – Kajsa Andersson – gästspelade med en helt OK insats via 1938 p där som väntat spjutgrenen betalade sig bäst. Hennes resultat gav en totalnettoökning för laget på ca 600 p.

Fanny Lundberg var också på banan denna gång ”taggad” av föregående lördags resultat. En jämn och säker serie som tyvärr inte nådde upp till förra lördagens men en lojal insats. Vår mångkampsveteran Magnus Jiwestam kände klubbtrycket och var på plats. Tyvärr gjorde sig axelskadan han eventuellt ådrog sig vid Veteran – VM påmind och han fick improvisera med att t ex att stöta kula med vänster. Magnus har gjort bättre totalresultat.

Våra gäster Peter Rosenlöf IFK Lund samt Leonard Jonsson Simrishamn AIF passade också på att kombinera Castoramakastandet med separat ålderstävlande i några av kastgrenarna.

Ryktet säger också att vår fd kasttränare Halldor Larusson gjort en jättebra Castoramatävling i ”nollgradigt” på Island. Vi återkommer med detaljer som kan innebära ett ytterligare poängnettoöverskott.

Dagens grönsvarta poängskörd:

  • Fanny Lundberg 2039 p
  • Kajsa Andersson 1938 p
  • Isak Hjelm 1872 p
  • Magnus Jiwestam 1079 p

Vi kan också eventuellt ”räkna in” Castoramakastande av grönsvart på andra håll i landet och då tänker vi på Maria Lidnor och Linnea Frisk.

Håll ut tills kommande veckas presentation av det uppdaterade läget.

/Mats L

Tack till våra sponsorer
Aktuellt

Engagera dig i klubben!

För att fortsätta utveckla klubben behöver vi hjälp från fler personer som vill engagera sig. Läs mer om roller vi söker hjälp till och hur du kan hjälpa till!

Följ oss