Strålande insatser av såväl kastarna som solen

Publicerat den 21 september 2024 kl.13:30 | Castorama

3

Under lördagen var det dags för omgång tre av årets Castorama och nu på Åhus IP. I kastgrenar är ju vindarna viktiga i framför allt diskus och spjut och denna lördag var vindarna med oss. I ett näst intill magiskt septemberväder presterades mycket bra Castoramaresultat.

Fyra tappra kastare på plats och vissa med stor rutin i bagaget. Visserligen är inte deras träningsdos i kast speciellt anmärkningsvärd för tillfället men glädjen och viljan att hjälpa klubben var stor, mycket stor. Det är fascinerande att ett års frånvaro från reguljär kastträning snarare inspirerade till toppresultat än kraschvarianten.

Maria Lidnor (fd Johansson) gjorde efter två års frånvaro och med dotterns support i ryggen ett mycket bra totalresultat på 2178 p. Även Fanny Lundberg -01 smällde till och det med hela 2206 p och även där hade kastträningen haft ett uppehåll och då på ca ett år. Om det märktes?….definitivt inte.

Den tredje kvinnliga kastaren för dagen var Tilde Schack -05 som efter några månaders uppehåll och som tillika haft vissa skadeproblen presterade även hon ett mycket bra resultat via 1962 p där spänningen var olidlig inför sista släggkastet efter tre underkända men med positivt tänk fungerade det och poängen räddades. Dagens enda kille var alltid lika positive Isak Hjelm -06 som inte satte total – pb men däremot ett ”pärs” I slägga. Isaks totalpoäng blev 1810 p.

Dagens resultat utförda av en fokuserad och positiv kvartett innebär en nettoökning poängmässigt på drygt 2000 p vilket är ett strålande resultat. Man kan också konstatera att grenen Slägga blivit lite av klubbens varumärke.

Detaljerade resultat ser du via Easyrecord.se

Ett stort tack till Maria, Viktor, Roger och Robin för nödvändiga insatser i funktionärsstabens tjänst.

/Mats L

 

Tack till våra sponsorer
Aktuellt

Engagera dig i klubben!

För att fortsätta utveckla klubben behöver vi hjälp från fler personer som vill engagera sig. Läs mer om roller vi söker hjälp till och hur du kan hjälpa till!

Följ oss