Tävlingssäsongen lever

Publicerat den 04 september 2024 kl.09:36 | Övrigt

3

Trots att vi befinner oss i början av september och hösten så smått knackar på dörren finns det fortfarande tillfällen att testa om formen finns kvar via såväl tävlingar på hemmaplan som i grannlänen.

På hemmaplan kommande helg har vi årspremiär av Castorama o detta första tävlingstillfälle är på Åhus IP på lördag kl 1030. Anmälan sker via Easyrecord.se och Castorama är en kastmångkamp med seniorredskap i kula, spjut, diskus o slägga. Resp ind resultat ges sedan poäng via en poängtabell. Man kan tävla individuellt eller i lag tjejer + killar. Antalet kastare i laget är 12 och ifjol precis som året innan var vi bästa Skåneklubb och bland de 10 främsta i landet. Fyra Castoramatillfällen är inplanerade hittills.

På söndag den 8 sept arrangerar vi ”Hela Skåne” en tävling för KFUM Krstd och Åhus FIK på Krstd IP. Målgruppen är tjejer och killar mellan 11 och 12 år. De grenar man tävlar i är 60m, höjd, kast och svensk stafett (100 + 200 + 300 + 400 m). Man tävlar I de grenar man vill och även här görs anmälan via Easyrecord se

Helgens tredje tävlingsmöjlighet är på Västra Mark i Karlskrona under lördagen. Ett hyfsat gäng från grönsvart skall springa 400 m i seniorklassen men även i P15 och P7 finns det representation och icke minst bland Veteranerna får vi se både manligt o kvinnligt på 800m.

Även på gamla IP I Lund finns det grönsvart besök av ett antal yngre tjejer som gör ett 15 – tal starter I Sydsvenska Ungdomsspelen.

Så håll ögonen på resultatlistorna via Easyrecord eller vår hemsida så du har ”kollen”!

/Mats L

 

 

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage