Kalmarmilen fick Grönsvart besök

Publicerat den 24 juli 2024 kl.20:39 | Övrigt

3

IMG 59021 - Åhus Friidrott

Under onsdagskvällen arrangerades väletablerade Atea Kalmarmilen av Högby IF på de välkända gatorna i Kalmar city. Dagen till ära hade vissa sträckor och klasser SM – status och grönsvart var representerat.

En av våra veteranlöpare Pär Björklund i M60 sprang 10 km. Var det ett test inför kommande Veteran – VM eller var det en kombinerad semester- och motionsresa med tanke på Öland etc. M60 -klassen innehöll 17 anmälda med ett par löpare från Göta i Helsingborg som ju är en väletablerad löparklubb.

Loppet sträckte sig genom välkända Kalmarmiljöer med start vid Teatervallen och sedan passerades t ex Kalmar Slott och Fredriksskans innan målgång via Storgatan på Larmtorget. Löparna slapp dock Ölandsbron.

Pär avverkade sina 10 km på 43.45 min och belade plats 12 i sin klass som var M60. Efter loppet kunde uttalanden som ”lagom trött”, ”nöjd” noteras samtidigt som ”låret höll”. Vi får hoppas att han lämnar Kalmar med övervägande positiva erfarenheter som kanske kan användas till ett liknande event i Åhus under turistsäsongen nästa år. Vi hoppas!

Segrade I K gjorde meriterade Meraf Bahta från Ullevi och Herrklassen hade Samuel Russom från Hässelby som vinnare. Men…egentligen var ju alla vinnare som sprang!!!

//Mats L

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage