Intensiv tävlingsperiod väntar

Publicerat den 15 maj 2024 kl.12:02 | Tävling

3

 

 

Vädret har nått sin första formtopp och detta bör stimulera till vassa insatser av våra atleter såväl de yngsta som de lite äldre och tävlingsutbudet är mycket stimulerande.Under de närmaste veckorna drar således friidrottscirkusen igång på allvar med både Nordiska mästerskap (Malmö), Stafett – SM och på regional nivå Pannkaksspelen i Eslöv och icke att förglömma såväl Kalvinknatet som Blodomloppet I Kristianstad.

Redan nu till helgen avgörs välkända Pannkaksspelen på sommarfagra Ekevalla IP i Eslöv. Ca 1600 starter görs av 650 deltagare och givetvis är grönsvart på plats med ett antal aktiva från P8      t o m seniorer. Dessa gör ca 60 starter. En del lovande resultat gjordes ju i helgens seriematch och frågan är om dessa kan putsas ytterligare. Det yngre gardet har ju säsongsdebuterat i både Hässleholm o Olofström så den värsta nervositeten bör ha lagt sig och pannkakorna bör ju locka.

Denna helg arrangeras också Göteborgsvarvet – ett Halvmaraton – där vi har Jim Edvardsson på startlinjen. Tack vare ett juste rankinglopp i Malmö tidigare i vår hoppas vi att startgruppen passar o att låret återhämtat sig efter seriematchen.

Uppsala står som värd för Stafett – SM om 10 dagar och i dagsläget ställer vi upp med ett lag på 3 x 800 m och ett lag på 3 x 400 m I M22. Tyvärr inga tjejer i år vilket känns lite tomt. Gäller nu att knyta näven I byxfickan o sikta på 2025 tjejer!

Två löparrangemang väntar också I Krstd via väletablerade Kalvinknatet den 29 maj och oerhört glädjande Blodomloppet med OK PAN som arrangör måndagen den 3 juni. Ett mycket lovvärt initiativ för ett behjärtansvärt ändamål. Här kommer Grönsvart att mönstra förhoppningsvis ett 10 – tal löpsugna som hoppas att Humleformen håller i sig. Två olika löpvarianter för de äldre finns via 5 och 10 km.

Dessutom har vi en internationellt tävling via Alpine Marathon i Zegama Aizkorri I Baskien där vår veteran Erik Månsson efter många års kämpande äntligen fått en plats. Helgen 24 – 26 maj är det dags och supportrar är på plats.

Så här ser således Friidrotts – a – la – Carten ut de närmaste veckorna. En lagom uppvärmning inför Veteran – VM I Gbg och Sommar – OS i Paris.

//Mats L

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage