Götalandsmästerskapen dag 2

Publicerat den 19 september 2021 kl.18:55 | Mästerskap, Tävling

3

Våra grönsvarta aktiva fortsatte att leverera fantastiskt under dag 2 på GM, inklusive ett nytt klubbrekord

Dag två av 2021 års Götalandsmästerskap på den stora arenan i Malmö inleddes redan med första start kl. 9.00, med Oskar Nilsson, som deltog i två grenar samtidigt, Slägga och Stav. Coach Kerstin sa att ”Jag släpper dig inte från Släggan till Stavhoppet innan du har gjort minst ett bra kast” och som Oskar svarade upp. Direkt ett pers med flera metrar i första kastet och vi bad om att Oskar skulle få kasta ännu ett kast som första kastare i omgång 2, vilket Oskar fick och slog till med ytterligare drygt en meter till i pers. 24.80 m och en fin femte plats. Då lämnade Oskar Släggan för att hoppa Stav där Coach Ian väntade otåligt, men icke förgäves för där levererade Oskar ännu ett nytt pers, 2.20 m. Ja, detta var Oskars dag, då han på eftermiddagen i Spjutet kastade till sig dagens tredje personliga rekord med flera metrar igen, finalplats och en sjundeplats i Spjutet med resultatet 34.79 m.

Men det var flera som levererade nya personliga rekord denna söndag. Ludvig Hallberg kastade nytt pers 21.39 m  i diskus. Klara Israelsson och Anna Abrahamsson sprang 300 m, båda med nya personliga rekord, Klara sprang på 49.12 sek och Anna med resultatet 48.29 sek. Ella Törnblom sprang, i stort startfält, nytt säsongsbästa i 2000 m. Vera Frisk hade 80 m häck på dagens program, en svag start gjorde att hennes maxkapacitet inte fullt nåddes. Nicole Björklund hoppade återigen bra i stav, även om hon själv inte var fullt nöjd efter senaste månadens otroliga resultat. ”Bara knyta näven i fickan tjejer och komma igen”, som Mats Larsson hade sagt om han hade varit på plats och jag kan bara uppmuntra er till det och lägga till att det  kommer fler tävlingar och mästerskap.

 

Mikel Månsson, som igår knep en Silverpeng i 1500 m hinder, hade tunga ben idag under sina 2000 m, men ett fint genomfört lopp och en sjätte plats ska han vara stolt över. Samma placering tog Elvira Helgesson i 200 m, där hon sprang i A-finalen. Elvira avslutade sedan sitt första GM med en femte plats i Längdhopp, coachad av Sara Kärsbo, där hon hoppade flera gånger över den magiska 5 metersgränsen tillika ett nytt snyggt klubbrekord i F13 med 5.08 m – stort grattis Elvira.

 

Sammanfattat efter andra dagen och hela helgens GM för i år är att Skåne landade som lag på en fin 2:dra plats av åtta olika distrikt. Våra 10 aktiva från Åhus FIK har haft superkul tillsammans; tålmodiga, kämpades, ansvarstagande, hejandes och skrattades.  De har värnat om varandra och sina nya kompisar de nu lärt känna. Vi tränare är så stolta över er och betonar igen att det är: Modet att våga satsa som vi ser och beundrar hos er – resterande är bara en bonus.

 

//Kerstin

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage