Magnus Jiwestam fyra i VSM:s femkamp

Publicerat den 24 augusti 2019 kl.15:47 | Mästerskap, Tävling, Veteranfriidrott

3

IK Westmannia i Köping stod som värd för årets veteranmästerskap i femkamp. För oss med några år på nacken känns det skönt att gamla kulturbärare som Westmannia fortfarande är med i matchen o åtar sig ett arrangemang med så pass höG social status. ”

En grönsvart atlet var på plats – Magnus Jiwestam – och då i den klass med flest deltagare dvs M 45. Föranmäld här var också välkände längdhopparen Mattias Sunneborn men tog tillbaka sin anmälan av okända skäl. Hade ryktet om Magnus formtoppning nått fram?

Tävlingen i M45 startade med längdhopp där Magnus lyckades bra med ett bästahopp på 4,69 m men redan där kände han av sin baksida lite lätt. Spjutkastningen gav via 29,08 m fräscha poäng via 357 p. På 200 m vågade inte Mange trycka på som planerat pga låret och var inte nöjd med sina 31,4 sek. En utmärkt diskustävling gjorde dock Magnus på bra humör igen och han kastade hela 25,88 m vilket gav hans högsta poängsumma för dagen, 488 p. Avslutningen med det stora ”hatobjektet” för alla mångkampare nämligen 1500 m avverkades med vetskapen om att en fjärdeplats hägrade.

Vad finns mera som kan konkurrera en toppenlördag i sommarfagra Köping? Ja…..möjligen tiokamp!?

Mats L

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage