Äntligen en grönsvart mångkampare

Publicerat den 21 maj 2023 kl.15:30 | Röda-gruppen

3

Under helgen arrangerades den välkända Mångkampen i Ljungby. Många svenska mångkampsstjärnor har startat och utvecklat sin karriär just här.

 

Årets upplaga hade 107 tävlande, totalt representerande 36 olika klubbar som gjorde upp i diverse åldersanpassade mångkamper.

Efter några års frånvaro av grönsvarta mångkampare var det i år äntligen dags.

Vi har ju en god mångkampstradition att falla tillbaka på via t ex Mimmie Andersson -89, Moa Kjellander – 99 och Gustav Eichmueller -98.

 

Vår nye mångkampsatlet är Aron Powell – 07. Aron är ett nytillskott från HAIS o huruvida det finns gener från längdhopparen Mike Powell vill vi inte spekulera i. I Arons åldersklass P17 fanns 11 anmälda multiartister som skulle göra upp om medaljer och placeringar. Tävlingen omfattade 10 grenar och det tävlades enl internationella betingelser.

 

För Aron var vissa grenar sk tävlingspremiär och då måste man ha rimliga krav. Annars är en mångkamp lika mycket en mental fight som en fysisk omgång. Visst blir det lite ojämna resultat med fem grenar x två men det måste man vara förberedd på. Om vi skall nämna något resultat speciellt så är det 400 m som gav ett snyggt utomhuspärs på 52.20 sek samt hans 100 m på 11.90 sek. Båda dessa gav de högsta enskilda poängsummorna. Aron avslutade 10 – kampen med 1500 m – normalt alla mångkampares hatobjekt – på 4.44 min och slog nytt klubbrekord i P17 på poängsumman 4684. Dessutom en mycket hedersam sjätteplats totalt!!!

 

Tyvärr kunde inte tänkbara mångkampare som Malte Håkansson -09 och Vera Frisk -08 närvara av logistiska skäl men vi hoppas det kommer flera chanser.

 

Klubben har via Coach Lasse Hallberg en elitutbildad mångkampstränare. Med assistans av övriga coacher i Röda skulle det kunna bli riktigt bra om man vill tävla i mångkamp, förutsättningarna finns där!

 

Närmast på programmet nästa helg är Lag – USM 17 år för både tjejer och killar. Tävlingarna går på nyrenoverade Västra Mark i Karlskrona och motståndet är tufft men även Sverigeeliten har bara två ben o två armar.

Övriga aktiva kommer att tävla i välkända Pannkaksspelen i Eslöv som får många tävlingssugna till start.

 

Vi återkommer med laguppställningarna mm ang Lag – USM.

 

//Mats L med benäget bistånd av Alexander

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage