Arriba arriba!

Publicerat den 15 maj 2023 kl.23:25 | Röda-gruppen, Träning

3

Röda gruppen är hemma igen efter en fantastisk vecka i Spanien och laddade inför stundande seriematch på himmaplan.

Efter lång väntan p g a covid-19 pandemin var det äntligen dags att åka iväg på träningsläger igen. Destinationen var Albir/LAlfàs del Pi, Spanien och gruppen som åkte bestod utav hela 29 aktiva och 5 tränare. Den största gruppen vi någonsin åkt iväg med.

Att träna två pass om dagen (totalt 11 pass) i 24 till 28+ grader ställer höga krav på den egna individen. Främst att kost, vätska och sömn sköts men också att man har en god träningsbakgrund för att orka och såklart att man lyssnar på sin kropp när den behöver ta det lite lugnare.

Mellan träningspassen blev det en hel del volleyboll, både på hotellets sandplan och i poolen. Bl.a. så segrade våra killar över det spanska U20 fotbollslandslaget i vattenvolleyboll. På hotellanläggningen fanns även en mindre vattenpark med ett par ruschkanor. Det blev en hel del tävlingar även där såklart! Klubbens superveteran Emil Zail hade inför lägret tipsat om en plats med flera vackra vattenfall där man kunde bada. Sagt och gjort så nappade ett gäng och åkte dit under vilodagen. Platsen heter Las Fuentes del Algar och ligger mellan städerna Benidorm och Altea. Helt klart ett mycket trevlig besök, bra där Zail!

Lägret levererade verkligen bra träning och en god sammanhållning även om vissa saker hade kunnat vara bättre. För lite eller helt utebliven utrustning på den kommunala arenan innebar att vi fick bära med oss en hel del material från hotellet, så visst fick även vi coacher träna. Det ska dock bli bättre inom det kommande året då hotellet bygger sin egna friidrottsarena, coolt! Ett av träningspassen genomfördes på La Nucia, en högklassig arena för både friidrott och fotboll. Summa summarum 10 av 10!

/Coach Alex

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage