Pallasspelen dag 2

Publicerat den 12 februari 2023 kl.22:00 | Röda-gruppen, Tävling

3

Under söndagen så fortsatte Pallasspelen i Malmö. Stundtals var det fler internationella deltagare än nationella vilket såklart gav en extra boost till våra aktiva.

Först ut var Dilek Özgür-03 i Kvinnor längd. Idag var det svårt att få till den där träffen men den kommer Dilek! Att det finns många hopp i kroppen fick vi bevittna förra helgen hemma i Livius. Nu återhämtning och sedan nya tag i Karlskrona nästa helg!

Näst på tur var gårdagens stora vinnar. – Årets talang 2022 – Samuel Jönsson -06 i P17 60m häck. I ett till största delen internationellt startfält med 3 danskar och två svenskar, så blev det final direkt. Samuel vann på fina 8.52s, 2/100-delar från sitt nysatta klubbrekord. Samuel avslutade sedan dagen nästan 4,5h senare med att solospringa hem sitt heat på 400m via tiden 52.48s (3s före tvåan). Tiden innebar ett silver när alla heaten var klara.

 

Ludvig Hallberg -08 har tagit ett stort kliv uppåt i stav och är inte långt ifrån 3m – gränsen! Idag blev det en tredjeplats på 2.70m efter att ha haft iallafall 2 bra försök på tangerat personligt rekord 2.80m.

Amanda Banke-05 gjorde idag sitt andra 800m lopp för säsongen. En vågad öppning resulterade i ett nytt PB med ca 3s, 2.39,77min! Att gårdagens träningskamrater Arvid och Mikel ”pärsade” motiverade säkert. En bra formtoppning av coach Emma, helt klart!

 

Vår superveteran Emil Zail-87 fortsätter att leverera snabba tider! Eller vad sägs som nytt ”gubb-PB” på 200m med tiden 23.14s!? Tiden innebär att Emil nu är tvåa i klubben genom tiderna. Vi kan inte annat än att applådera och säga att du är en stor inspiration för många i klubben!

Cirkus friidrott har nu betat av de två största tävlingarna i södra Sverige och Åhus Indoor på ”himmaplan”. Det innebär att vi närmar oss slutet på inomhussäsongen och med det väntar stora ISM i Malmö, IJSM i Karlstad, IUSM i Västerås och IVSM i Uppsala runt hörnet. Mer om det tids nog. Framåt grönsvart!

/Coach Alex och Mats

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage