Folksam GP med klubbrekord och Getabockspelen

Publicerat den 05 augusti 2023 kl.16:39 | Tävling

3

Under lördagen hade vi delar av det unga gardet tävlandes i såväl Malmö som Varberg. Folksam Grand Prix hade Malmö Stadion som tävlingsarena och Getabockspelen arrangerades enligt tradition i Varberg. Grönsvart var glädjande nog representerat på båda tävlingarna.

I Malmö arrangerade MAI således säsongens sista Folksam Grand Prix med stora delar av svenska eliten på plats kompletterat med internationella inslag. Glädjande nog hade vi två grönsvarta löpare på plats på 800 m. Ca 40 manliga löpare var anmälda på denna luriga distans uppdelat på flera heat. Våra debutanter i så pass kvalificerade sammanhang som Grand Prix var Arvid Jiwestam -04 och Mikel Månsson -07.

I D – heatet på 800 m sprang Mikel Månsson -07 alldeles utmärkt och vann heatet på 2.00.71 min vilket var PB med 12/100. Ett bra lopp utifrån förutsättningarna med en krånglande hälsa. Arvid Jiwestam var placerad i C – heatet och gjorde sitt livs lopp – hittills – på 1.55.69 min vilket var ”pärs” med 2.32 sek. Kallas kross!! Tillika var tiden klubbrekord i P19, M22 och M. Verkligen rätt tid o plats att slå till Arvid. Löparcoach Emma H kan sträcka på sig och få bekräftelse på att hon är på rätt väg. Vi andra bugar oss djupt!

Två löpare på plats och två PB…juste facit!

Getabockspelen i Varberg är tyvärr en tävling som lätt glöms bort av våra aktiva vilket är lite tråkigt då det oftast är både bra och lite obekant motstånd. Över 1000 starter i år och bland dem ”Familjen Slägga” dvs Anna o Viktor Sällberg (2009 resp 2005) från Grönsvart. Anna dubblerade med slägga o spjut medan Viktor nöjde sig med slägga och pappa och tillika fd långlöparen Roger coachade.

Viktor startade för grönsvart och har gjort bättre tävlingar men skaffade sig ytterligare erfarenhet från att tävla i okända miljöer och det är värdefullt. Lillasyster Anna startade med utmärkta 38.17 m vilket också blev hennes bästa resultat och en fjärdeplats i en kvalitativt bra tävling med segerresultat på dryga 47 m. I sin andra gren spjut var det lite ojämnt kastande men Anna tog sig samman och bärgade ännu en fjärdeplats med 25.88 m och bästa 09:a.

Ser fram emot kommande finputsning inför mästerskapsperioderna.