Rapport från Ängelholm och Malmö

Publicerat den 20 augusti 2023 kl.19:00 | Röda-gruppen, Tävling

3

 

Tävlingssäsongen fortsätter i oförminskad hastighet både med mästerskapsvarianter och traditionella tävlingar. Barn, tonåringar och veteraner har testat sina talanger den senaste veckan och här landar en kort resume.

Vår veteran Anders Frick tävlandes i M55 hade en hyfsad dag i veckan när han tävlade i VDM i Malmö. Två silverpengar via Spjut på PB – 25.45 m samt Vikt 7.58 m tillika klubbrekord.

 

Innan vi fortsätter reportagen ägnar vi en minut för att komma ihåg när fd orienteraren och sedemera friidrottaren Kjell Erik Ståhl (Äspetbo) i denna veckan för 40 år sedan missade bronset vid VM i Helsingfors med en sek på Maraton. Tiden var 2.10.83 vilket stod sig som svenskt rekord till 2019. Handlar i stort sett bara om ett felknutet skosnöre eller….? Fortfarande lufsar han runt i Äspetregionen – still going strong.

 

Under helgen pågick också Ängelholmsspelen

med grönsvart innehåll. Såväl Röda, Lila som Turkosa var på plats och här redovisas Rödas insatser. Under lördagen hade vi två 400 – meterslöpare på plats i form av Jesper Dreifaldt -02 och Fabian Hermansson -05.

Jesper fick en tid några tiondelar över sitt PB och Fabian som var på rekordhumör missade med 2/100. En motvind värd namnet ”Väggen” under halva loppet satte troligen stopp för nya PB. Kanske inte riktigt som planerat men det finns ju flera lopp.

 

På söndagen var det familjen Släggas tur i form av Viktor Sällberg och syster Anna Sällberg som dessutom kastade spjut.

Kasttränare Viktor som prioriterar slägga kastade idag även spjut vilket gav ett PB i en synnerligen åldersblandad skara.

 

Jättebra att våra aktiva provar nya arenor o fightas med mindre välkända medtävlande. Har ni hört det förut?

 

//Mats L

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage