Utomhussäsongens sista Topp 25

Publicerat den 27 oktober 2023 kl.16:14 | Statistik

3

I och med helgens avslutande Castorama kan vi sammanfatta utomhussäsongen rent statistiskt vad gäller ungdomar fr o m 14 år och till 35 år. Därefter finns det veteranstatistik som vi kommer att återkomma till.

Vi har nämnt det tidigare och vi gör det igen. Att redovisa Topp 25 är ett av flera sätt att visa på hur en klubb mår o hur de lyckas med sin målsättning.

 

Eftersom Friidrott är en resultatsport väljer vi här att med utomhussäsongens resultat i ryggen försöka ge ett svar på frågan”Hur gick det i år, resultatmässigt alltså?”

 

Vi bortser således från ekonomiskt utfall i förhållande till budget, antal avhoppade aktiva, antal nytillkommande aktiva, antal tränare etc etc. Med andra ord med tävlingsstatistiken i ryggen blev det då så här:

– 49 placeringar totalt bland Topp 25

– 36 placeringar av killar bland Topp 25

– 13 placeringar av tjejer bland Topp 25

varav

– 4 tjejplaceringar bland Topp 10

– 22 killplaceringar bland Topp 10

därav

– 10 killplaceringar bland Topp 5

– 2 tjejplaceringar bland Topp 5

 

Vi vill skänka en liten blomma till Malte H i P14 som ensam har 7 placeringar på Topp 25 o där bl a plats 1 i längd ger en extra trekulors.

 

Således 49 placeringar på Topp 25 av Hanöbuktens pärla. Huruvida detta ger ris eller ros får varje enskild läsare avgöra. Vi kan säkerligen vara ense om att könsfördelningen ang topplaceringar bör det hittas metoder att få till ett statistiskt jämnare förhållande för.

 

Dessutom är situationen på tränaresidan överlag att det finns flera tjejer som är coacher för de yngre grupperna medan killarna coachdominerar i de äldre åldrarna. Kan kanske spela in??

 

Allt nog. Efter terrängveteranernas SM – smäll tar vi oss nu framöver an diverse terräng- och inomhustävlingar med raka ryggar, fast blick och ett lätt leende på läpparna.

 

//Mats L

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage